19 ℃

Ook ‘bevoorradingskonvooien’ op Nederlandse wegen

Foto: Ilmarinfoto / Shutterstock.com

Honderden vrachtwagenchauffeurs zijn vanochtend de weg opgegaan in een actie tegen lege winkels. De actie is geïnspireerd op de zogenoemde ‘bevoorradingskonvooien’ in andere landen, waarmee duizenden chauffeurs goederen bezorgden.

“Wij willen spullen rondbrengen”, zegt deelnemer Bernard Huinters (51). “Ik vind het fantastisch. Ik verheug me nu al op de blije gezichten van klanten, als er straks weer verse broodjes, eieren en sperziebonen in de winkels liggen.”

Niet alleen vrachtwagens, maar ook busjes sloten zich bij het konvooi aan. Op sommige voertuigen waren leuzen geschreven als ‘De Vrij Elektrotechniek’ en ‘Drontenaar Kaas, twaalf maanden gerijpt’.

Ook chauffeur Henk Mollems (53) doet mee aan de actie. Hij rijdt met een lading kozijnen over de A6 en de A27 naar Vianen. “Ik zie het als mijn plicht om dit te doen”, vertelt hij. “Als ik deze kozijnen straks heb afgeleverd, kunnen tientallen bouwvakkers weer verder met het bouwen van huizen. Het is niet meer zinloos roeptoeteren, maar daadwerkelijk iets bijdragen aan de samenleving.”

 
Deel dit artikel: