Ook Belastingdienst klaar voor slachtoffers coronavirus

Foto: Mangostar / Shutterstock.com

De Belastingdienst heeft extra personeel ingezet, voor het geval Nederlandse slachtoffers overlijden aan het coronavirus. “Ook wij zullen in deze crisis ons steentje bijdragen. De aanslagen erfbelasting liggen in principe al klaar”, zegt inspecteur Barend Grijpskerk van de Belastingdienst.

In China zijn bijna 3.000 mensen met het virus besmet en zeker 80 mensen inmiddels overleden. China kent geen erfbelasting, maar Nederland wel. Als Nederlanders aan het coronavirus overlijden, betalen de nabestaanden 10 tot 40 procent erfbelasting.

De Belastingdienst rekent er op dat het coronavirus ook hier dood en verderf kan zaaien. “Als er sprake is van een pandemie, kan het virus snel veel slachtoffers maken. Dan staan wij paraat om vliegensvlug erfbelasting te heffen bij de nabestaanden”, aldus Grijpskerk. “Zodra iemand aan het coronavirus is overleden, sturen wij een aanslag naar de erfgenamen. Dat is een belofte en daar mag u ons aan houden. En ik zeg het nog maar even voor de zekerheid: wie dood is, heeft geen recht meer op kinderopvangtoeslag.”

 
Deel dit artikel: