16 ℃
Na Granada, Moldavië en Georgië:

Ook Awá-indianen willen lid worden van de Europese Unie

Ook Awá-indianen willen lid worden van de Europese Unie
Foto: Joao Mello / Shutterstock.com

CORAPAñA - Na Granada, Moldavië en Georgië hebben ook de Zuid-Amerikaanse Awá-indianen een aanvraag ingediend voor lidmaatschap van de Europese Unie. De indianen denken dat de Awá-stam een waardevolle toevoeging voor de Europese Unie kan zijn.

Lange tijd was uitbreiding van de Europese Unie een taboe, maar inmiddels wordt met steeds meer landen en volken gesproken over toetreding. Ook de Awá-indianen zijn bereid om de EU te versterken. “Iedereen zal het erover eens zijn dat de Europese Unie zonder de deelname van onze stam feitelijk geen toekomst heeft. Alleen door samen te werken, kunnen we elkaars welvaart garanderen”, zegt stamhoofd Gónzo Onwuka.

Volgens de Awá-indianen is een lidmaatschap van de Europese Unie voor beide partijen interessant. “Net als Granada en Moldavië kan onze stam een essentiële bijdrage leveren aan de Europese economie”, legt Onwuka uit. “Onze stam beschikt over eeuwenoude kennis die in de huidige Europese Unie niet meer altijd paraat is, zoals het effectief gebruik van speren en de inzet van traditionele regendans in de strijd tegen de klimaatverandering.”

 
Deel dit artikel: