12 ℃

Ook arbeiders Qatar dragen steentje bij aan betere wereld en weigeren Coca Cola

Foto: Ekkasit A Siam / Shutterstock.com / YT CC

Niet alleen een handvol voetballende multimiljonairs staan voor een betere wereld, ook de arbeiders in Qatar geven voortaan het goede voorbeeld. Zij vinden het niet langer verantwoord om hun maandelijkse blikje cola te blijven nuttigen.

Contractarbeiders in Qatar waren tot tranen toe geroerd toen ze zagen dat Ronaldo een paar flesjes cola opzij schoof en het indrukwekkende en welbespraakte statement maakte door ‘agua’ te roepen. Volgens de Indiase arbeider Gyan heeft dat de ogen van de meeste arbeidsmigranten in Qatar wel geopend.

“Het is echt verschrikkelijk dat obesitas in het Westen zo’n groot probleem is. Daar hadden wij als zwaar onderbetaalde arbeiders geen idee van. Wij zitten in een bubbel van alleen maar graatmagere personen. Daarmee praat ik onze onwetendheid natuurlijk niet goed, maar met terugwerkende kracht schaam ik me wel dat ik de afgelopen jaren elke maand gedachteloos een blikje cola wegklokte”, aldus de arbeider.

Schofterig

Ook de Pakistaanse Omar voelt zich beschaamd: “Voor ons is ‘agua’ zo gewoon dat we graag eens per maand de bloemetjes buiten willen zetten en een voor ons bijna onbetaalbaar blikje cola aan de lippen zetten. Na de actie van Ronaldo zie ik natuurlijk wel in dat dat ontzettend schofterig is en een dikke middelvinger naar de volslanke westerling.”

“Nu begrijp ik ook waarom profvoetballers geen enkel oog hebben voor onze erbarmelijke arbeidsomstandigheden. Totaal ongewild hebben wij deze wereldverbeteraars jarenlang geschoffeerd. Het is voor mij nu veel beter invoelbaar dat duizenden dodelijke ongevallen van arbeidsmigranten in Qatar ze geen reet kan schelen. Met onze maandelijkse colafuifjes hebben we het hier zelf naar gemaakt. Ik hoop dat we deze stupiditeit ooit nog kunnen goedmaken.”

 
Deel dit artikel: