13 ℃

Ooggetuige noodweer: “Hagelstenen zo groot als rijstkorrels”

Nederland is geschrokken van het noodweer dat donderdagnacht opnieuw over ons land trok. Ooggetuigen spreken over “hagelstenen zo groot als rijstkorrels”.

Foto: LaineN / Shutterstock.com

Het KNMI had code oranje afgekondigd voor het tweede grote weerdrama in korte tijd. Dat bleek niet voor niets. Regen en hagel hebben een spoor van ellende achtergelaten. In de ochtend werd in de getroffen gebieden de schade vastgesteld.

Met bevende handen laat Triana Iffens (28) uit Velzen-Noord de hagelstenen zien. “Dit kwam vannacht met een rotgang naar beneden”, zegt ze met trillende stem. “Hagelstenen zo groot als rijstkorrels. Hoeveel? Geen idee. Tien, twintig… maar misschien zijn het er nog veel meer. Ik moet ze nog tellen. Dat is belangrijk voor de verzekering hè.”

Ook Vincent Doerhoven (43) uit Zeeland werd getroffen door het noodweer. “Ik werd vannacht wakker van geluiden op het dak. Ik heb me meteen aangekleed en ben gaan kijken”, vertelt hij. “Ik wist niet wat ik zag: duizenden en nog eens duizenden regendruppels waren op mijn huis gevallen. Ook in de tuin en op mijn auto viel regen. Echt álles is nat. Ik kan wel janken.”

 
Deel dit artikel: