29 ℃

Hevige onweersbuien maken einde aan zomers weer

Foto: Artem Zarubin / Shutterstock.com

Ons land krijgt te maken met zware onweersbuien en heel veel regen. Vandaag en morgen trekken onweersbuien over ons land die het zomerse weer met een enorme klap verdrijven.

De weerberichten liegen er niet om. Verschillende meteorologen spreken over hevige onweersbuien, eerst in Limburg en morgen ook in de rest van het land. Het KNMI kondigde zelfs code geel af en dat betekent: problemen. Voor de 31-jarige Tamara uit Wijdenbosch is het allemaal niets nieuws. Zij maakte al eerder een onweersbui mee.

“Het is al vier jaar geleden, maar ik kan het me nog goed herinneren”, vertelt ze. “Ineens kwamen er dreigende, donkergrijze wolken aan. Een stralende zomerdag veranderde in een drama.”

Hoewel Tamara onmiddellijk in actie kwam, kon ze niet meer aan de onweersbui ontkomen. “Natuurlijk heb ik geprobeerd te vluchten, maar het regende al. Waar moest ik naartoe? Overal om me heen vielen druppels. Grote druppels. Daarna kwam de donder”, herinnert ze zich. “Iedereen zou in zo’n situatie natuurlijk in paniek raken, maar ik niet. Er kwam een soort overlevingsinstinct naar boven. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Ik dacht aan mijn zoontje en hoe verschrikkelijk het zou zijn als hij zonder moeder zou opgroeien.”

Tamara overleefde, maar de bui heeft haar leven wel veranderd: “Mijn carrière, geld, of een dure auto, dat vind ik allemaal niet meer belangrijk. Ik geniet nu van kleine dingen, zoals een mooie bloem of een lekkere kop thee. Sinds die onweersbui kijk ik anders tegen het leven aan. Ik heb een tweede kans gekregen. Daar ben ik intens dankbaar voor.”

 
Deel dit artikel: