Onweer… ga naar binnen!

Stevige onweersbuien trekken momenteel over ons land. Weerbureau MeteoScience raadt mensen met klem aan om een schuilplaats te zoeken.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – SonerCdem

Een gebied met stevige onweersbuien trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het KNMI heeft zelfs Code Geel afgegeven in verband met het hevige noodweer. Toch bevinden sommige mensen zich nog altijd buitenshuis. “Onverantwoord”, zegt weerman Thomas Indra van MeteoScience.

“Met dit weer heb je buiten niets te zoeken”, stelt Indra. “Bovendien is de kans dat je getroffen wordt door de bliksem buiten veel groter dan binnen. Waarom zou je dat risico willen nemen?”

Toch volgt niet iedereen het advies om binnen te blijven. De 23-jarige Daan Trumbier zoekt tijdens onweersbuien juist bewust het gevaar op. “Meestal ga ik naar voetbalvelden, daar hebben ze van die stalen lichtmasten. Ik laat mezelf eerst goed natregenen, pak zo’n stalen paal vast en dan is het een kwestie van afwachten”, vertelt hij. “De spanning die door je lijf giert is nergens mee te vergelijken. Dan heb ik echt het gevoel dat ik leef!”

 
Deel dit artikel: