13 ℃

Onweer vandaag live te zien op grote schermen

Onweer vandaag live te zien op grote schermen
Foto: Melanie Lemahieu / Dmytro Balkhovitin / Shutterstock.com

In verschillende plaatsen is het onweer donderdag live te volgen via grote videoschermen. Onder meer in Enschede, Amsterdam en Breda zijn videoschermen neergezet. In totaal worden meer dan 15.000 bezoekers verwacht.

Het is de derde keer dat het evenement Code Geel Live wordt georganiseerd. De laatste keer was tijdens de storm van januari 2018. “In de afgelopen jaren was het evenement vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk. Ik ben er trots op dat we de mensen nu weer van het pleurisweer kunnen laten meegenieten”, zegt organisator Freek Repping. “Het was nog best lastig om op het laatste moment de videoschermen te regelen, maar samen met de vrijwilligers hebben we het voor elkaar gekregen.”

Onweersbuien trekken gedurende de dag van zuidwest naar noordoost over ons land. De videoschermen zijn vooral bedoeld voor mensen die niet zelf naar het noodweer toe kunnen. “Mensen willen dit soort takkeweer toch graag zien. We hebben onder meer bliksem, zware regenbuien en windstoten op het programma staan. Aan het einde van de avond verwachten we nog een stormachtige verrassing”, verklapt de organisator. Het publiek wordt geadviseerd regenkleding of een paraplu mee te nemen.

 
Deel dit artikel: