12 ℃

“Onvoorstelbare hoeveelheid strafwerk” voor Alexia

Foto: RVD / Erwin Olaf

Prinses Alexia moet op haar eerste schooldag overladen worden met een “onvoorstelbare hoeveelheid strafwerk”. Dat adviseert pedagoog en onderwijskundige Gerard Zilver. 

Prinses Alexia vertrok vandaag naar Wales, waar ze gaat studeren aan het prestigieuze United World College of the Atlantic. Ze werd uitgezwaaid door haar ouders: koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ondanks haar koninklijke achtergrond krijgt prinses Alexia geen voorkeursbehandeling. De school wil haar behandelen als ieder ander kind.

“Op de eerste dag moet je meteen laten zien wie de baas is”, adviseert pedagoog Zilver het docententeam. “Ze mag dan een prinses zijn, maar dat betekent verdomme niet dat ze zich als zodanig hoeft te gedragen! Dat arrogante prinsessengedrag moet je bij voorbaat afstraffen met een ongelofelijke portie strafwerk. Zelfs nog vóór het gebeurt. Laat haar goddomme na schooltijd maar een opstel schrijven over het Videla-regime. Vijftig kantjes. Puur preventief. Dan laat je als docent zien dat je het meent. Is ze nou helemaal besodemieterd?”

Gerard Zilver geldt als een autoriteit op het gebied van opvoeding en onderwijs. Jarenlang was hij docent catechese, tot hij in 1996 een vloekende leerling zowel het Oude als het Nieuwe Testament zes keer liet overschrijven.

 
Deel dit artikel: