12 ℃

Ontvoering Derk Bolt kan kijkcijfers opkrikken

“Elke journalist droomt hiervan. Dit is het beste wat je kunt doen voor de kijkcijfers.” Dat zegt mediadeskundige Paul van Geelkerken over de ontvoering van Spoorloos-presentator Derk Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender.

Foto: YT CC

Bolt en Follender werden zaterdagochtend vrijgelaten, na een week te zijn ontvoerd door de Colombiaanse guerillabeweging ELN. De journalisten zijn in goede gezondheid en zeggen door hun ontvoerders respectvol te zijn behandeld. Hun verhaal zal in de komende tijd door omroep KRO-NCRV maximaal worden uitgemolken.

“Gelet op de kijkcijfers is deze ontvoering een geschenk uit de hemel”, zegt mediadeskundige Paul van Geelkerken. “Gemiddeld kijken naar het programma Spoorloos zo’n 2 miljoen mensen. Niet slecht, maar het kan beter. Zo’n ontvoering is dan een slimme zet. Bij KRO-NCRV zijn ze heus niet gek. Iedereen weet dat de kijkcijfers na zo’n stunt verdubbelen.”

Volgens Van Geelkerken zijn er meer mogelijkheid om te profiteren van de ontvoering. “Dan kun je denken aan een boek, een uitgebreide tv-special of zelfs een musical. Maar dat kan later. Laat Bolt en Follender eerst maar eens een weekje aanschuiven bij RTL Late Night.”

 
Deel dit artikel: