16 ℃

Ontsnapte hipster aan de beterende hand

De 27-jarige man die vorige week wist te ontsnappen aan de ideologische hipster-sekte maakt het naar omstandigheden goed. Hij is inmiddels flink aangesterkt en heeft al een paar dagen niet gesproken over alternatieve bandjes en arthouse films.

hipsterSietse (echte naam bekend bij de redactie) werd vorige week door de politie volledig verward en uitgehongerd aangetroffen in een steeg in Amsterdam. Doordat hij zeven jaar uitsluitend op superfoods en smartdrugs had geleefd, was Sietse sterk afgevallen. “Bovendien zat ik onder de vlooien van die smerige vintage kleding die ze me lieten dragen”, aldus Sietse. “En ik heb waarschijnlijk blijvende schade aan m’n ogen. Die waren prima, maar door de hippe bril die ik op moest zie ik nu behoorlijk wazig.”

“Die hipsters zijn echt heel gevaarlijk. Je wordt er langzaam in gezogen en eigenlijk heb je zelf niet eens door dat je een hipster bent. Sterker nog: ik heb het al die tijd glashard tegen iedereen ontkent,” vertelt Sietse. “Mijn leven was één grote leugen geworden. Ik hou helemaal niet van obscure bandjes, vage films en smoothies met chiazaad en tarwegras, maar ja, je wordt gewoon gedwongen door de groep hè? Het is keiharde groepsdwang en kuddegedrag, maar ondertussen moet je ook nog eens doen alsof je een unieke individualist bent. Dat is gewoon niet vol te houden.”

Sietse denkt erover om buiten Nederland een nieuw leven op te bouwen: “Ik ben nog wel bang dat ze me zullen vinden, maar zonder mijn baard, bril en mutsje zullen ze me waarschijnlijk toch niet herkennen.”

 
Deel dit artikel: