12 ℃
PR-deskundige:

“Onthullingen over Baudet mogelijk schadelijk voor smetteloze reputatie FvD”

“Onthullingen over Baudet mogelijk schadelijk voor smetteloze reputatie FvD”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

De recente geruchten over een ‘intimiderende, toxische en onveilige’ sfeer bij Forum voor Democratie zouden op termijn schadelijk kunnen zijn voor het verder compleet smetteloze imago van de partij. Dat zegt PR-deskundige Evert-Jan Knocht.

Op basis van verklaringen van oud-partijleden schrijft het AD uitvoerig over wangedrag van partijleider Thierry Baudet. Zijn ‘excessieve drankgebruik’ zou meermaals hebben geleid tot woede-uitbarstingen en grensoverschrijdend gedrag. “Asjemenou”, zegt PR-deskundige Evert-Jan Knocht. “Ik ben stomverbaasd. Over het gedrag van FvD’ers hebben we nog nooit enige wanklank gehoord, dus de meeste mensen zullen de partij nog het voordeel van de twijfel gunnen. Maar als dit vaker gebeurt, gaan mensen zich toch afvragen of Baudet wel echt zo sympathiek is als heel Nederland denkt.”

Toch denkt de PR-deskundige dat Forum voor Democratie zich voorlopig nog geen zorgen hoeft te maken: “De partij heeft in de afgelopen jaren een ijzersterke reputatie opgebouwd. Die krijg je echt niet zomaar kapot. En laten we eerlijk zijn: er zijn wel meer Kamerleden die herhaaldelijk dronken achter het stuur zitten, door rood rijden, met flessen gooien, intimideren, ranzige filmpjes rondsturen, zonder rijbewijs rijden, nazivlaggen op foto’s van collega’s photoshoppen, en zich klemzuipen op hun werkplek. Dat komt in elke partij voor.”

 
Deel dit artikel: