ONTHULLEND: “McDonald’s voerde dode dieren aan kinderen”

Foto: ChameleonsEye / Shutterstock.com

Fastfoodketen McDonald’s heeft jarenlang delen van dode dieren aan kinderen gevoerd. Dat beweert althans de consumentenorganisatie ConsuNL na onderzoek.

ConsuNL onderzocht 15 maaltijden, afkomstig uit verschillende vestigingen van McDonald’s. De maaltijden werden aangeprezen met de naam “Happy Meal”. De consumentenorganisatie noemt de uitkomst van het onderzoek “ronduit schokkend”. In alle maaltijden werden restanten van dode dieren aangetroffen.

“We vonden zelfs sporen van kadavers in producten waarvan je dat allerminst verwacht”, zegt onderzoeksleider Wilco Bols. “In de cheeseburgers van McDonald’s vonden we bijvoorbeeld – behalve kaas – ook de opgewarmde restanten van een dode koe. De rillingen lopen mij over de rug als ik denk aan hoeveel kinderen dit binnen hebben gekregen.”

McDonald’s is niet de enige fastfoodketen die dode dieren in het eten zou verwerken. KFC zou volgens eerdere beschuldigingen dode kippen door het voedsel mengen. Maar dat is volgens ConsuNL een misverstand: “Wat KFC in het eten stopt lijkt in de verste verte niet meer op een kip.”

 
Deel dit artikel: