23 ℃

Ontgroening wordt harder vanwege vele aanmeldingen bij studentenverenigingen

Foto: Cipri Suciu / Boule / Ongushi / Shutterstock.com

Door de grote hoeveelheid inschrijvingen dreigen diverse studentenverenigingen overbevolkt te raken. Diverse verenigingen nemen maatregelen, waaronder een bijzondere verzwaring van de ‘kennismakingsperiode’, ook wel ontgroening genoemd. Hoewel door corona er al diverse restricties zijn opgelegd, lijken de verenigingen creatief genoeg om de aspirant-leden het leven zuur te maken.

Dit jaar kregen de studentenverenigingen ruim vijftienduizend aanmeldingen te verwerken. Roderick de Wael (22), praeses van de Eindhovense studentenvereniging Corpus Societas, geeft aan dat bijna de helft van de aspirant-leden bij de ontgroening zal moeten afvallen. “Anders wordt het te druk op de sociĆ«teit”, legt hij uit.

Over de precieze invulling van de kennismakingsweken wil de praeses nog niets kwijt: “Gast! Ik ga je natuurlijk niet precies vertellen wat we gaan doen. Dan is er straks niks meer aan. We zijn nu nog in overleg over welke limieten er zullen worden gesteld aan de hoeveelheid op te eten levende dieren of maximaal toegestaan bloedverlies. Maar dat we over de pijngrens van die kutfeuten heen gaan, dat lijkt me wel duidelijk. Met alleen liedjes zingen en wat kikkeren in de hoek gaan we het gewenste percentage afvallers niet bereiken.”

 
Deel dit artikel: