24 ℃

“Ons zoontje is veel te mager”

Elke maand leggen we een lezersvraag voor aan de deskundige. Vandaag beantwoordt voedingsdeskundige Elsbeth de Lange de vraag van Richardo en Esmeralda van Roeksel uit Eindhoven.

Foto: Kletr / Shutterstock.com

Ricardo en Esmeralda: “Wij maken ons grote zorgen om onze zoon Wesley. Hij is bijna 2 jaar en weegt nog maar 15 kilo. Wij weten dat kinderen veel moeten eten om te kunnen groeien. Zelf zijn wij dol op eten, maar Wesley lust bijna niets. Wij moeten hem ’s avonds letterlijk dwingen om mee te gaan naar McDonald’s. Hoe krijgen wij hem weer op een gezond gewicht?”

Elsbeth de Lange, voedingsdeskundige: “Een kind dat niet wil eten kan heel frustrerend zijn. Vooral als je, zoals jullie, erg bezig bent met je gezondheid. Kinderen zien op televisie vaak graatmagere modellen en denken dat dat normaal is. Ik zie op jullie foto dat Wesley graag voetbalt. Af en toe sporten kan geen kwaad, maar pas er wel mee op. En voor zijn voeding geldt: variëren! Ga niet elke dag naar McDonald’s, maar laat hem thuis ook mee-eten uit de frituurpan. Als dat allemaal niet helpt, dan is een bezoekje aan een diëtist verstandig.”

 
Deel dit artikel: