22 ℃

Ongewenst kind hoeft niet mee te doen aan Vaderdag

Ongewenst kind hoeft niet mee te doen aan Vaderdag
Foto: RimDream / Shutterstock.com

Zondag was het Vaderdag, maar kinderen die ongewenst zijn hoeven hun vader natuurlijk geen cadeau te geven. Het is daarom belangrijk om uw kind duidelijk te laten weten dat hij of zij een ongelukje was.

Nick Swartjes uit Tiel is ongewenst vader van Damian (7). “Mijn vrouw raakte ongewenst zwanger van mij. Daaruit kwam onze ongewenste zoon. Ik vind dat Damian het recht heeft om te weten dat hij ongewenst is. Vanzelfsprekend is Vaderdag bij ons alles behalve een feest.”

Ongewenste kinderen kunnen veel geld besparen door geen Vaderdagcadeau te kopen. Een gemiddeld Vaderdagcadeau kost al gauw 15 euro. Tijdens zijn of haar leven spendeert een kind in totaal zo’n 750 euro aan Vaderdagcadeaus. Zonde en onnodig, het kind was immers überhaupt niet de bedoeling.

“Ik vertel Damian elk jaar dat hij een ongelukje was”, zegt Nick. “Papa zat totaal niet op je te wachten, zeg ik dan. Daar ben ik heel eerlijk over. Ik vind het hypocriet om dan wel een Vaderdagcadeau te accepteren. Wij hebben dus afgesproken dat Damian geen cadeau voor mij koopt. Vorig jaar kwam hij aan met een zelfgemaakte tekening, maar die heb ik uiteraard geweigerd. Dat is wel zo eerlijk.”

 
Deel dit artikel: