Ongevaccineerden mogelijk elke maand voor straf naar een optreden van André Hazes Jr

Foto: YT CC

Het kabinet denkt aan de invoering van een coronastrafmaatregel. Er zijn nog zo’n twee miljoen Nederlanders niet gevaccineerd en dat aantal is te hoog, vindt minister De Jonge.

De mensen die nog niet gevaccineerd zijn, zullen mogelijk elke maand een optreden van André Hazes Jr. moeten bijwonen. Het kabinet heeft 400 miljoen euro vrijgemaakt voor dit project.

Minister de Jonge spreekt van een harde, maar noodzakelijke maatregel: “We willen natuurlijk het liefst niemand naar een optreden van André Hazes Jr sturen, ook wij hebben gevoel. Maar zolang er mensen weigeren zich te laten vaccineren, zijn dit soort maatregelen blijkbaar nodig.”

Of de maatregel daadwerkelijk kan worden ingevoerd, valt nog te bezien. “Grondwettelijk is het vrij ingewikkeld”, zegt jurist Paul Nafta. “De overheid kan burgers best naar een optreden sturen, maar we praten hier over een optreden van André Hazes Jr. Dan krijg je te maken met allerlei mensenrechten. En de vraag is of André Hazes Jr. zelf bereid is om tegen deze mensen op te treden.”

 
Deel dit artikel: