16 ℃

Ongesteld? Verplicht melden aan de baas!

Vrouwen die ongesteld zijn moeten dat verplicht melden aan hun werkgever. Dat wil werkgeversorganisatie NWVB. Hevig menstruerende vrouwen kunnen zorgen voor een vervelende werksfeer.

menstruatie-ongesteld-menstruatiepijn-buikpijnUit een onderzoek blijkt dat ruim de helft van de vrouwen minder goed kan werken tijdens de menstruatie. Sommige vrouwen kunnen door hevige menstruatiepijn zelfs flauwvallen op het werk. Toch vertelt slechts een derde van hen tegen de baas dat ze ongesteld zijn.

NWVB-voorzitter John Amsraad is directeur van een een middelgrote onderneming. “Wij hebben hier een medewerkster die elke maand bloedchagrijnig is. Er valt werkelijk geen fatsoenlijk gesprek meer mee te voeren. De hele afdeling lijdt eronder. Nu we weten dat dat door haar menstruatie komt, kunnen we er met z’n allen rekening mee houden”, zegt Amsraad.

De NWVB wil dat vrouwen verplicht worden om hun menstruatie te melden aan de werkgever. “Wij hebben er een speciaal prikbord voor opgehangen. Maar een interne memo of een mailtje naar alle collega’s werkt natuurlijk ook.”

 
Deel dit artikel: