15 ℃

Ongelofelijk! Man uit Meppel verandert wijn in water

Ongelofelijk! Man uit Meppel verandert wijn in water
Foto: Prostock-studio / Ground Picture / Shutterstock.com

MEPPEL - Hoewel Gert-Jan Teunissen (33) uit Meppel stug volhoudt dat hij een doodgewone timmerman is, weten zijn stadsgenoten wel beter. Volgens hen is Gert-Jan namelijk de belichaming van het goede en het wonderlijke. Zo veranderde Gert-Jan recentelijk nog wijn in water. Sinds dat moment staat hij in Meppel bekend als ‘Gert-Jan de Wonderman’.

“Het klopt dat ik van wijn water heb gemaakt, maar ik zou zo’n gebeurtenis niet groter willen maken dan nodig”, vertelt de bebaarde en langharige Wonderman. Op de vraag hoe hij dit in hemelsnaam voor elkaar heeft gekregen, heeft de bescheiden Gert-Jan een beknopte verklaring: “Dit is mijn lichaam.”

Gert-Jan benadrukt nog maar eens dat hij niet begrijpt dat hij aanbeden wordt: “Ik heb vaker van dat soort gekke dingen. Laatst kocht ik op de markt vijf broden en twee visjes, maar mijn ogen bleken groter dan mijn maag. Ik besloot daarom te delen met mijn stadsgenoten. Voor ik het wist, begon iedereen ‘messias’ naar me te roepen. Het blijft bizar als ik eraan terugdenk.”

Gelukkig voor Gert-Jan heeft hij twaalf vrienden bij wie hij lekker zichzelf kan zijn: “Dat zijn stuk voor stuk goede jongens met wie ik graag lach en filosofeer bij avondmalen. Bovendien kunnen mijn vrienden uitstekend luisteren; alsof ze compleet opgaan in mijn alledaagse verhalen. Het is fijn om te merken dat ik gewoon Gert-Jan bij hen kan zijn. Ik vertrouw ze stuk voor stuk en weet dat ik ze altijd op pad kan sturen voor een boodschap.”

 
Deel dit artikel: