Onervaren SP’er Jimmy Dijk ‘not amused’ over aanstelling als nieuwe fractieleider

Onervaren SP’er Jimmy Dijk ‘not amused’ over aanstelling als nieuwe fractieleider
Foto: YT CC

DEN HAAG - De 38-jarige Jimmy Dijk is op z’n zachtst gezegd ‘not amused’ over zijn aanstelling als nieuwe fractieleider bij de SP. “Ik heb nauwelijks ervaring in de landelijke politiek. Het is mij een raadsel waarom de partij uitgerekend voor zo’n onervaren politicus heeft gekozen”, briest hij.

Jimmy Dijk kreeg woensdagochtend te horen dat hij de opvolger wordt van Lilian Marijnissen, die afgelopen zaterdag haar vertrek aankondigde. Dijk spreekt van een ‘onbegrijpelijke keuze’. “Het gaat al niet zo best met de SP. Het laatste wat de partij nu nodig heeft is een totaal onbekende en onervaren fractieleider als ik”, aldus de teleurgestelde SP’er.

Jimmy Dijk is niet van plan om zijn aanstelling zonder slag of stoot te accepteren. “Het partijbestuur moet niet denken dat ik mij hier zomaar bij neerleg”, raast Dijk. “Allereerst ga ik tot op de bodem uitzoeken hoe dit in godsnaam heeft kunnen gebeuren. Daarna zet ik als fractievoorzitter alles op alles om dit soort fouten in de toekomst te voorkomen.”

 
Deel dit artikel: