22 ℃

Onduidelijkheid over partijbijeenkomst NSC: Partij twijfelt nog over 39 locaties

Onduidelijkheid over partijbijeenkomst NSC: Partij twijfelt nog over 39 locaties
Foto: Robert Hoetink / Shutterstock.com

DEN HAAG - Aanstaande vrijdag staat er een ledenbijeenkomst gepland van Nieuw Sociaal Contract (NSC). De leden van de partij krijgen tijdens deze bijeenkomst de mogelijkheid om partijleider Pieter Omtzigt vragen te stellen over de stukgelopen formatie. De leden zijn blij met deze mogelijkheid, maar vragen zich wel af op welke locatie ze zich moeten melden.

Een voorlichter van NSC laat weten dat de partij hoogstwaarschijnlijk vóór vrijdag laat weten waar de bijeenkomst plaatsvindt: “We hebben een longlist van 143 locaties al teruggebracht naar 39. Dat gaat dus voortvarend. We denken dinsdag rond het middaguur met een update te komen waarbij we bekend gaan maken welke 20 locaties nog in aanmerking komen.”

Volgens de partij van Pieter Omtzigt is het bepalen van een locatie een nauwkeurig proces: “Enkele locaties kwamen te laat met cruciale informatie en anderen gaven zelfs amper informatie over de soort stoelen die ze gebruiken of de hoogte van het katheder. Ook merkten we dat het voor sommige locaties teveel gevraagd was om te vermelden welk merk wijn ze uitschenken en waarom voor dit specifieke wijnhuis gekozen is. Die locaties hebben we uiteraard al afgezegd.”

“Nu wachten we nog op informatie over de cv-ketels die de overgebleven locaties gebruiken en over de soort vloerbedekking die op de grond ligt. Het zou ons verbazen als we daar als we daar dinsdag nog geen uitsluitsel over hebben. Dan hebben we nog drie dagen om het over de details te hebben.”

 
Deel dit artikel: