Onderzoekers: “Pippi Langkous had ADHD”

Foto: YT CC

Ooit was zij een jeugdidool. Inmiddels wordt anders naar Pippi Langkous gekeken. Wetenschappers vermoeden dat het meisje leed aan een zware vorm van ADHD.

Wie kent haar niet, het vrolijke meisje met de twee vlechten? Hele generaties zijn groot geworden met de filmpjes waarin haar avonturen te zien waren. Wetenschappers zetten tegenwoordig vraagtekens bij de populariteit van Pipi Langkous.

Schrijfster Astrid Lindgren is de schepper van deze legendarische figuur. Lang werd Pippi Langkous gezien als een idool. Maar met de kennis van nu zien we gewoon een stuiterend en veel te actief kind.

Wetenschappers hebben het storende gedrag van Pippi Langkous aan de hand van oude filmbeelden onderzocht. De uitkomst van dat onderzoek is dat Pippi kampte met een aandachtstekort-hyperkinetische stoornis, beter bekend als ADHD. Haar afwijking werd door de filmmakers schaamteloos gebruikt.

Het onderzoek werpt een heel nieuw licht op de kinderserie. Tot nu toe werd gedacht dat de Pippi Langkous alleen een vervelend karakter had.

 
Deel dit artikel: