15 ℃

Onderzoekbureaus bevestigen: “Goede Vrijdag was net zo’n rotdag als alle andere dagen”

Onderzoekbureaus bevestigen: “Goede Vrijdag was net zo’n rotdag als alle andere dagen”
Foto: Juice Flair / Shutterstock.com

AMSTERDAM - Een dag na Goede Vrijdag hebben verschillende onderzoeksbureaus laten weten dat het helemaal geen goede vrijdag is geweest. Sterker nog, het was net zo’n klotedag alle andere dagen van dit jaar.

Afgelopen vrijdag was het Goede Vrijdag, Misschien wel de belangrijkste dag voor christenen, omdat Jezus op die dag zijn leven gaf om de rest van de mensheid te verlossen van haar zonden. Toch blijkt Goede Vrijdag helemaal geen goede dag te zijn geweest. Volgens meerdere onderzoeksbureaus was het doodgewone kutdag met dood en verderf.

Hoofdonderzoeker Mirjam Sombermans van onderzoeksbureau Tombas windt er geen doekjes om: “Goede Vrijag was alles behalve goed. In Gaza was er weer veel ellende en ook Rusland liet zich weer van haar meest wrede kant zien in Oekraïne. Verder maakten meerdere terroristische organisaties plannen om een bloedbad te ontketenen onder onschuldige burgers en waren er wereldwijd natuurrampen. Kortom, ook Goede Vrijdag was weer een deprimerende klotedag die het woord feestdag niet waardig is.”

 
Deel dit artikel: