13 ℃

Onderzoek afgerond: “Koningin Elizabeth inderdaad dood”

Onderzoek afgerond: “Koningin Elizabeth inderdaad dood”
Foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Het is nu definitief: koningin Elizabeth is overleden. Dat is de eindconclusie van een ruim vier weken durend onderzoek naar de toestand van de Britse koningin. 

Veel Britten zijn van mening dat de uitvaartplechtigheid van koningin Elizabeth op 19 september te voorbarig was, maar de deskundigen spreken dat tegen: “Koningin Elizabeth vertoont al sinds 9 september geen tekenen van leven meer. Aan de hand van foto’s en medische rapporten is een nauwkeurige analyse gemaakt. Op basis daarvan kunnen we nu vaststellen dat koningin Elizabeth inderdaad is overleden”, staat in een rapport van de Britse medische dienst BMS.

Royaltyverslaggever Geert Hofmans is niet verrast door de conclusie van de onderzoekers: “Het is natuurlijk niet de uitkomst waarop we gehoopt hadden, maar eerlijk gezegd had ik niet anders verwacht. De toestand van de majesteit is in de afgelopen weken en zeker na de uitvaart niet verbeterd. Integendeel. Op een gegeven moment kom je op een punt waarop je moet zeggen: ze is dood. Voor de familie is het fijn dat er nu duidelijkheid is.”

 
Deel dit artikel: