20 ℃

Onderwereld wil af van negatief imago

Onderwereld wil af van negatief imago
Foto: Dejan Dundjerski / Shutterstock.com

In de onderwereld zijn steeds meer criminelen actief met verkeerde bedoelingen. Deskundigen schatten dat hun aantal in de afgelopen jaren met 25 procent is toegenomen. Hierdoor kwam de onderwereld regelmatig negatief in het nieuws. Heel jammer, vinden mensen uit de onderwereld.

Wesley P. is al zo’n vijftien jaar actief in de onderwereld. Ook hij zag het wereldje veranderen. “Vroeger was de onderwereld een hechte gemeenschap. Iedereen kende elkaar. Maar nu lopen er steeds meer ongure types rond”, zucht hij.

Het ’tuig’, zoals Wesley het noemt, heeft een negatief effect op de onderwereld: “Ze zorgen alleen maar voor negatieve publiciteit en dat is niet best voor ons imago. Op verjaardagen kijken mensen me raar aan, als ik vertel dat ik uit de onderwereld kom. Dat is echt vervelend.”

Volgens Wesley is er maar één oplossing. “De bezem erdoor”, zegt hij fel. “Al die gasten met onfrisse bedoelingen horen niet thuis in de onderwereld. Weg ermee. Alleen dan wordt de onderwereld weer de georganiseerde bende die het ooit was.”

 
Deel dit artikel: