Onderwereld teleurgesteld over beeldvorming in media: “Martelkamers volledig volgens RIVM-regels ingericht”

Foto: YT CC / Landelijke Politie Eenheid

In de onderwereld is teleurgesteld gereageerd op de manier waarop media hebben bericht over de martelkamers in containers. Men herkent zich helemaal niet in de beeldvorming die is ontstaan naar aanleiding van deze vondst.

Het Openbaar Ministerie noemt de martelkamers in Wouwse Plantage ‘ronduit schokkend’, maar uitbater Mo A vindt dat stemmingmakerij: “We worden weer eens weggezet als wetteloze bandieten, terwijl de containers volledig zijn ingericht op de anderhalve-meter-samenleving en andere richtlijnen van het RIVM.”

Cees M valt zijn jongere collega bij: “Waarom meldt de media niet dat de tandartsstoel die de politie aantrof volledig was gedesinfecteerd? En dat bij de ingang van de container een zeeppompje staat? En dat de hele container vol ligt met handschoenen en mondkapjes? Blijkbaar wil men ons graag ontmenselijken door alleen maar de negatieve kanten van ons beroep te onderstrepen. Wij worden hier kotsmisselijk van.”

Om hun pleidooi te illustreren sleuren Cees en Mo een zwaar toegetakelde man naar voren: “Kijk,” zegt Mo, “Dit is Julian K, een rat eerste klas. Heeft een drugslab geript en dat kunnen we natuurlijk niet over onze kant laten gaan. Maar zelfs deze rat hebben we nog een eerlijke, coronaproof marteling gegeven. Of niet Julian?” De toegetakelde man knikt, terwijl een golf bloed uit zijn tandenloze mond komt, wat onmiddellijk wordt weggeveegd met een hygiënisch doekje.

“Zie je,” zegt Cees, “ook wij nemen onze verantwoordelijkheid. Maar daar hoor je niemand over.”

 
Deel dit artikel: