Hartverwarmend

Ondernemer Sywert (31) biedt hulp aan bij bestrijding apenpokken

Ondernemer Sywert (31) biedt hulp aan bij bestrijding apenpokken
Foto: YT CC

Nederland is bezorgd om een uitbraak van apenpokken in Europa. In verschillende Europese landen, waaronder ook Nederland, is het virus opgedoken. Inmiddels komen allerlei hartverwarmende initiatieven op gang. Een Nederlandse ondernemer biedt hulpmiddelen aan om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt.

Apenpokken zijn een besmettelijke ziekte die door een virus wordt veroorzaakt. Hoewel mensen niet makkelijk via de luchtwegen worden besmet, is het volgens ondernemer Sywert van Lienden (31) toch verstandig om een mondkapje te dragen.

“We hebben in de afgelopen twee jaar geleerd dat je niet voorzichtig genoeg kunt zijn als het om virussen gaat. Daarnaast is het belangrijk dat medisch personeel en andere hulpverleners zich kunnen beschermen tegen dit nieuwe virus. Dat kan bijvoorbeeld door het dragen van een mondkapje.”

Van Lienden heeft inmiddels contact gehad met minister Kuipers van Volksgezondheid: “Ik heb aangeboden om geheel belangeloos een container beschermingsmiddelen te leveren. Uiteraard tegen kostprijs. Het zou niet sjiek zijn als ik hier veel geld mee zou verdienen. Ik wil gewoon mensen helpen.”

 
Deel dit artikel: