23 ℃

Slimme ondernemer loopt binnen met coronavirus-souvenirs

Foto: Krakenimages.com / Vahe 3D / Pixfiction/ withGod / Shutterstock.com

“Het is een gekkenhuis”, zegt ondernemer Maroud Verhoeve. “De t-shirts zijn niet aan te slepen. Iedereen wil een corona-souvenir, helemaal nu het virus ook in Nederland is opgedoken.”

De coronahype kent letterlijk geen grenzen. Overal ter wereld spelen ondernemers handig in op de uitbraak van het virus. Zodra winkeleigenaar Maroud Verhoeve hoorde hoe snel het virus zich verspreidt, liet hij allerlei merchandise maken. “Voor de patiënten is het coronavirus natuurlijk heel vervelend, maar ik verdien er veel geld mee”, lacht hij.

In zijn handen houdt hij een paars bolletje in de vorm van het coronavirus. “Dit is de corona-squishy”, legt hij uit. “Als je hem plat drukt, keert hij terug in de oorspronkelijke vorm. Probeer maar!”

Zijn hele winkel staat inmiddels vol met coronavirus-spulletjes. Hij heeft Petjes, coronamonsters en zelfs bedrukte mondkapjes. Je kunt het zo gek niet verzinnen, of Maroud heeft het. Welke artikelen zijn het populairst? “Ja, dat zijn toch wel de t-shirts met de tekst ‘I survived the corona virus’“, lacht hij. “Die tekst is natuurlijk onzin hè. Niemand overleeft het coronavirus.”

 
Deel dit artikel: