11 ℃
Verspilling:

Ondanks hoge energieprijs trekt 50% van de mannen nog om de 3 dagen schoon ondergoed aan

Ondanks hoge energieprijs trekt 50% van de mannen nog om de 3 dagen schoon ondergoed aan
Foto: Dande lion studio / Shutterstock.com

Huishoudens doen al heel veel om energie te besparen. Toch kan het nog best wat beter. Zo gooien veel Nederlanders hun ondergoed al na drie dagen in de was. Door al die onnodige wasbeurten wordt veel energie verspild.

Uit een peiling van Bureau QuestionIt blijkt dat 64 procent van de Nederlanders het ondergoed al na enkele dagen in de was doet. Vooral mannen maken zich hier schuldig aan. De helft van de mannen pakt zelfs al na drie dagen een schone onderbroek uit de la.

“Soms speelt smetvrees een rol, maar vaker gaat het om gewoontes die men vroeger heeft aangeleerd”, zegt onderzoeksleider Sven Kragt. “Daar hangt overigens wel een stevig prijskaartje aan. Een wasmachine gebruikt voor een wasbeurt op 60 graden bijna twee euro aan energie. Je kunt dus zelf uitrekenen wat al die onnodige wasbeurten kosten.”

“Het ondergoed van nu kun je eigenlijk niet meer vergelijken met de onderbroeken die men vroeger droeg”, aldus Kragt. “Ik weet uit eigen ervaring dat een moderne onderbroek makkelijk een week gedragen kan worden. En de grens is nog niet bereikt. Het zou me niet verbazen als er over een paar jaar onderbroeken zijn die pas na een jaar gewassen moeten worden.”

 
Deel dit artikel: