19 ℃

Ondanks boerenprotest volop bloembollen voor kerstdiner

Foto: Nacroba / Shutterstock.com

Protesterende boeren hebben vlak voor Kerst de distributiecentra van verschillende supermarkten geblokkeerd. Toch hoeven consumenten zich volgens minister Schouten geen zorgen te maken.

De boerenorganisatie Farmers Defence Force vindt dat de supermarkten te weinig betalen voor hun producten. In het afgelopen weekend blokkeerden boze boeren met tractoren het distributiecentrum van Jumbo in Raalte en het bevoorradingscentrum van Albert Heijn in Zaandam. Maandagochtend begon een blokkade bij het magazijn van Jumbo in Breda. Volgens minister Schouten hoeven consumenten niet bang te zijn dat er met Kerst geen eten op tafel staat.

“Het is niet zeker of er voldoende kalkoen en rollade in de winkels ligt, maar er zijn genoeg andere dingen om te eten”, aldus minister Schouten. “De consument zal wellicht wat creatiever moeten zijn.”

De minister adviseert consumenten om eens te kijken naar oude recepten: “In het tuincentrum zijn prachtige vergeten groenten te vinden. Onze grootmoeders wisten al dat bloembollen heel smakelijk kunnen zijn. Met een doos tulpenbollen en een paar vetbollen zet je een prachtig kerstdiner op tafel.”

 
Deel dit artikel: