11 ℃

Onbeschofte passagier klapt niet na landing

Onbeschofte passagier klapt niet na landing
Foto: Cassiohabib / Shutterstock.com

Ophef aan boord van een Transavia-vlucht van Schiphol naar Alicante. Een 36-jarige passagier weigerde na de landing te applaudisseren voor de piloot.

Het toestel vertrok vanmorgen rond half zeven en landde omstreeks 09:00 uur in Spanje. Ondanks een perfect uitgevoerde landing werd door een van de passagiers niet geklapt. De piloot van het toestel is door het incident hevig ontdaan.

“Deze passagier heeft geen idee hoe moeilijk het is om zo’n grote kist aan de grond te zetten”, aldus de geëmotioneerde gezagvoerder. “Ik durf best te zeggen dat ik een perfecte landing heb uitgevoerd. Ik zette het vliegtuig heel zachtjes met de wielen op de grond, ter afsluiting van een sowieso al vlekkeloze vlucht. En dan nóg kon er van deze hufter geen applausje van af. Ik noem dat ronduit onbeschoft.”

Ook luchtvaartdeskundige Paul Kagelberg heeft geen goed woord over voor het respectloze gedrag van de passagier. “Mensen vinden een geslaagde landing tegenwoordig vanzelfsprekend, maar dat is het natuurlijk niet”, moppert hij. “De piloot had dit toestel net zo goed met een keiharde klap tegen de grond kunnen laten smakken. Maar dat deed hij niet. Daar verdient hij op z’n minst een applausje voor.”

 
Deel dit artikel: