18 ℃

Onana over doping: “Ik dacht dat het paracetamol was”

Foto: A.Ivanov_Football / Satur / Shutterstock.com

Ajax-doelman André Onana is voor twaalf maanden geschorst, omdat hij een middel heeft gebruikt dat op de dopinglijst staat. Bij de dopingtest werd furosemide aangetroffen in zijn urine. De doelman zegt dat hij het middel per ongeluk heeft genomen.

Onana wilde een paracetamolletje nemen, maar nam per ongeluk de verkeerde pillen. “Onana vergiste zich in het product en nam abusievelijk het medicijn van zijn vrouw”, stelt Ajax in een verklaring.

De club had al langer het vermoeden dat Onana de verkeerde medicijnen gebruikte: “Hij ging steeds meer praten en had een sterke behoefte aan chocola. Hij ging zich ook anders kleden. Maar pas toen hij borstvorming kreeg wisten we dat er iets niet goed was.”

Onana schrijft op Instagram: “Ik wil graag duidelijk maken dat dit het gevolg is van een menselijke fout. Ik heb per ongeluk een medicijn van mijn vrouw gebruikt in plaats van gewone aspirine. Ik vond het al raar dat ik zo vaak moest plassen. De schorsing vind ik heel vervelend, maar ik heb nu wel lekker veel tijd om te netflixen. Vanavond kruip ik met een dekentje op de bank en ga ik alle seizoenen van Grey’s Anatomy bingen. Héérlijk!”

 
Deel dit artikel: