19 ℃

Omtzigt onthult: “NSC is tegen alle vormen van ellende”

Omtzigt onthult: “NSC is tegen alle vormen van ellende”
Foto: Robert Hoetink / Dutchmen Photography / Shutterstock.com

DEN HAAG - De partij Nieuw Sociaal Contract (NSC) is geen voorstander van ellende. Dat zegt lijsttrekker Pieter Omtzigt op de vraag waar zijn partij nou eigenlijk voor staat.

Tot nu toe beperkte NSC zich tot vage termen als ‘bestaanszekerheid’ en ‘goed bestuur’. Na lang aandringen heeft Omtzigt nu wat concreets verteld over de idealen van zijn partij. “Zonder al te veel in details te willen treden, kan ik alvast verklappen dat mijn partij tegen ellende is”, onthult Omtzigt. “En dan praat ik niet alleen over grote vormen van ellende, zoals brand en gebroken polsen. Ik heb het juist ook over een lekke band, druilweer tijdens de vakantie of een zoekgeraakte sleutelbos. Klein leed waar mensen dagelijks mee te maken hebben.”

Als voorbeeld noemt Omtzigt het verhaal van een 6-jarig meisje uit Zaandam: “Tijdens een van mijn vele gesprekken met burgers sprak ik haar. Ze vertelde mij dat haar hond was overleden. Dat vind ik dus vreselijk. De politiek moet zich veel krachtiger opstellen tegen dit soort vormen van verdriet.”

Omtzigt is niet verbaasd door het succes van zijn partij: “NSC is de enige partij die zich heel duidelijk uitspreekt tegen alle vormen van ellende. Mijn partij wil gewoon geen trammelant. Ik denk dat veel mensen zich daarin herkennen.”

 
Deel dit artikel: