12 ℃

Omtzigt wenst Rutte alle succes met functie elders

Omtzigt wenst Rutte alle succes met functie elders
Foto: YT CC

Demissionair premier Mark Rutte vertrekt uit de politiek. Verschillende politieke kopstukken reageren op het besluit van Mark Rutte om de politiek vaarwel te zeggen. 

ChristenUnie-leider Mirjam Bikker respecteert het besluit van Rutte, maar is wel verbaasd. “Jammer dat hij zo snel de handdoek in de ring gooit”, zegt Bikker. “We hebben onlangs nog zeer prettig met elkaar gesproken over het asielbeleid. Misschien waren we het nog niet helemaal met elkaar eens, maar voor mijn gevoel waren we heel dicht bij een akkoord. Ik was best bereid om nog wat water bij de wijn te doen. Mijn principes zijn niet van beton hè.”

Kamerlid Pieter Omtzigt dankt Rutte voor de prettige samenwerking. “Ik wist al een paar dagen dat hij zou vertrekken. Dat stond op een briefje dat ik per ongeluk onder ogen kreeg. Ik weet niet wat hij in de toekomst gaat doen, maar ik wens hem oprecht alle succes met een functie elders”, aldus Omtzigt.

Oud-minister Dennis Wiersma is woedend over het vertrek van Rutte. “Godverdomme”, aldus Wiersma. “Typisch Rutte. Elke keer als ik met hem wilde vechten, liep hij weg. Ik hoop voor hem dat ik hem nooit meer tegenkom.”

 
Deel dit artikel: