Omtzigt toch in de Kamer: Ollongren eist opheldering

Foto: YT CC

Voormalig verkenner Kajsa Ollongren eist opheldering van CDA’er Pieter Omtzigt. Verschillende parlementsleden zagen Omtzigt woensdagmiddag rondhangen in het gebouw van de Tweede Kamer.

Maar liefst 59 nieuwe Kamerleden werden woensdagmiddag beëdigd. De overige 91 Kamerleden mochten hun zetel behouden. Ook Omtzigt ging weer op zijn vertrouwde plek zitten.

Ollongren is woedend: “De heer Omtzigt heeft kennelijk mijn notities niet gelezen. Daarin staat duidelijk: ‘positie Omtzigt, functie elders’. Dat is duidelijke taal. Hoe kan het dan dat ik de heer Omtzigt toch in het Kamergebouw zie?”

Ollongren zegt te zijn teleurgesteld in Pieter Omtzigt: “Samen met het CDA heb ik mijn uiterste best gedaan om een behoorlijke functie elders voor hem te vinden, dan verwacht ik op z’n minst een beetje medewerking van de heer Omtzigt zelf. Maar meneer blijft gewoon in zijn zetel. Ik vind dat zó kinderachtig.”

Heeft Ollongren al met Omtzigt gesproken? “Nee, nog niet, maar dat gaat snel gebeuren. De heer Omtzigt heeft wat uit te leggen, dat lijkt me duidelijk.”

 
Deel dit artikel: