14 ℃

Omtzigt regelt bestaanszekerheid voor iedereen en wil een verbod op loze beloften

Omtzigt regelt bestaanszekerheid voor iedereen en wil een verbod op loze beloften
Foto: Robert Hoetink / Shutterstock.com

DEN HAAG - Als Nieuw Sociaal Contract (NSC) mag meeregeren in het nieuwe kabinet, dan regelt de partij bestaanszekerheid voor iedereen. Daarnaast moet het verboden worden dat partijen beloftes doen die ze niet kunnen nakomen. Dat zegt NSC-voorman Pieter Omtzigt.

Volgens de nieuwste peilingen komt NSC na de verkiezingen met 26 zetels in de Tweede Kamer. In het verkiezingsprogramma blikt de partij alvast vooruit op de zaken die NSC dan gaat regelen. “We garanderen de bestaanszekerheid van alle burgers. We lossen de wooncrisis op, zorgen voor schone lucht en we maken een einde aan de migratieproblematiek. Daarnaast komt er een verbod op loze beloftes vanuit de politiek”, zegt partijleider Pieter Omtzigt.

Volgens Omtzigt is het bestrijden van loze beloftes net zo belangrijk als het garanderen van bestaanszekerheid: “Elke Nederlander moet de zekerheid hebben van een fatsoenlijk inkomen, een goed huis, een sterke economie en een schone leefomgeving zonder criminaliteit. Daar gaan wij dus voor zorgen. Daarnaast moet het afgelopen zijn met politici die zomaar dingen beloven die ze niet waar kunnen maken.”

 
Deel dit artikel: