21 ℃

Omtzigt onderzoekt haalbaarheid eenmanskabinet

Omtzigt onderzoekt haalbaarheid eenmanskabinet
Foto: Robert Hoetink / Shutterstock.com

DEN HAAG - NSC-lijsttrekker Pieter Omtzigt onderzoekt of Nederland kan worden geregeerd door een eenmanskabinet. “Het is evident dat het toch allemaal om mij draait”, aldus de populaire politicus.

Volgens de peilingen van bureau QuestionIt is de kans groot dat de partij van Omtzigt bij de komende verkiezingen in één klap de grootste wordt. “Ik heb onderzocht waar die plotselinge populariteit vandaan komt. Er is namelijk niet eens een partijprogramma. We kunnen er lang omheen draaien, maar feit is dat het gewoon om mij gaat. De kiezers willen mij. Een eenmanskabinet zou recht doen aan de wens van de kiezer”, aldus Omtzigt.

Volgens Omtzigt wordt het tijd om een eenmanskabinet een kans te geven: “We moeten ons afvragen of ons land überhaupt nog wel ministers nodig heeft”, zegt Omtzigt. “Laten we niet vergeten dat ik inmiddels ruime politieke ervaring heb en veel zaken alleen af kan. Een eenmanskabinet is zonder twijfel efficiënter en vooral slagvaardiger dan een heel kabinet met allemaal afzonderlijke ministers.”

Omtzigt zei wel te hopen dat zijn partij niet met ruzie uit elkaar gaat: “U kunt erop rekenen dat ik iedereen oprecht alle succes toewens in hun toekomstige carrière.”

 
Deel dit artikel: