13 ℃

Omtzigt niet naar CDA of BBB: Later gesprekken met VVD, ChristenUnie, SP, SGP, D66, PVV en JA21

Omtzigt niet naar CDA of BBB: Later gesprekken met VVD, ChristenUnie, SP, SGP, D66, PVV en JA21
Foto: YT CC

Na BBB wilde ook het CDA graag dat Pieter Omtzigt zich bij hen zou aansluiten, maar de eigenzinnige politicus heeft niet toegehapt. De komende dagen is hij door meerdere partijen uitgenodigd om te kijken of hij wellicht hun premierskandidaat kan worden.

BBB was de eerste partij die een gesprek met Pieter Omtzigt aanvroeg om te kijken of ze hem konden inlijven. Maar de populaire politicus gaf een duidelijk ‘nee’ aan de partij van Caroline van der Plas. En na een gesprek met het CDA is nu duidelijk geworden dat Omtzigt ook niet terugkeert bij zijn voormalige partij. Daardoor zien andere partijen de kans schoon om ook eens een hengeltje uit te gooien.

Parlementair verslaggever Xavier Vulpen vindt het logisch dat zo’n beetje alle partijen proberen Omtzigt in te lijven: “Pieter Omtzigt is populair bij het hele electoraat. Hij overstijgt de scheidslijn tussen links en rechts. Dat is een prestatie op zich. Vandaar dat hij op gesprek mag komen bij VVD, ChristenUnie, SP, SGP, D66, PVV en JA21. En als dat niets wordt, is de kans groot dat hij met een eigen partij de verkiezingen ingaat. Hoewel hij volgende week natuurlijk ook nog gesprekken gaat voeren met Volt, Partij voor de Dieren en GroenLinks/PvdA.”

 
Deel dit artikel: