‘Omtzigt naar elkaar’ is het verrassende motto van het nieuwe kabinet

Foto: Martinbertrand.fr / Shutterstock.com

Het nieuwe kabinet heeft haar regeerakkoord gepresenteerd. Samen met het regeerakkoord maakte het kabinet ook het verrassende motto voor de komende vier jaar openbaar. 

“Over het algemeen is een motto van een nieuw kabinet tenenkrommend slecht en zegt het alles over het totale gebrek aan visie en de voorliefde voor uitgesleten clichés. Deze keer geldt dat alleen voor het tweede gedeelte van het motto: ‘vooruitkijken naar de toekomst’. Nietszeggend en bovendien een pleonasme waar een kleuter zich nog voor zou schamen”, zegt politiek verslaggever Fons Knielen.

Toch mag dat de pret niet drukken. Het eerste gedeelte van het motto, ‘omtzigt naar elkaar’, maakt namelijk heel veel goed. Volgens Mark Rutte en Sigrid Kaag laat dit motto zien dat het toekomstige kabinet in nederigheid zal regeren: “Wij begrijpen heel goed dat we er een potje van hebben gemaakt. Dat we ons diep moeten schamen voor de afgelopen vier jaar. Met als dieptepunt dat we in het kabinet vaak over de persoon Omtzigt hebben gesproken, maar niet om hem te ondersteunen. Nee, we hebben gepoogd Pieter Omtzigt kalt te stellen en weg te jagen. Vandaar dat we het fijn vinden om nu onze ego’s weg te cijferen en Pieter op het schild kunnen hijsen. Kortom, omtzigt naar elkaar!”

 
Deel dit artikel: