Omtzigt in acute existentiële crisis: “Wil ik eigenlijk wel de politiek in?”

Omtzigt in acute existentiële crisis: “Wil ik eigenlijk wel de politiek in?”
Foto: YT CC

DEN HAAG - NSC-leider Pieter Omtzigt wil nog steeds niet in een kabinet met PVV, VVD en BBB. Omtzigt wil niet in een meerderheidskabinet en ook niet in een minderheidskabinet. “Op dit moment wil ik gewoon even helemaal niets”, aldus Omtzigt.

Andere partijen proberen al weken een nieuw kabinet te vormen, maar het is vooral Omtzigt die de boot afhoudt. Wat Omtzigt betreft zijn formatiegesprekken op dit moment niet aan de orde. “Eerlijk gezegd ben ik daar nog totaal niet mee bezig”, zegt hij. “Ik moet eerst antwoord zien te vinden op de vraag: wat wil ik eigenlijk nog doen in mijn leven? Ik ben inmiddels 50, dus dan ga je over dat soort dingen nadenken.”

PVV-leider Geert Wilders en BBB-leider Caroline van der Plas willen het liefst doorpraten met Omtzigt over de vorming van een nieuw kabinet, maar volgens Omtzigt is het daar nog veel te vroeg voor. “De eerste vraag die wij onszelf moeten stellen is: willen wij eigenlijk wel de politiek in? Voor mijzelf ben ik daar nog niet uit. Als ik nu ja zeg tegen de politiek, zit ik er misschien weer maanden aan vast. Terwijl er zoveel andere mogelijkheden zijn.”

Omtzigt fantaseert hardop: “Zeilen is een oude hobby, waar ik nooit meer aan toe kom. Het lijkt mij fantastisch om een jaar de wereld over te zeilen. Genieten van het leven, snap je? Een kabinet vormen kan altijd nog.”

 
Deel dit artikel: