16 ℃

Omtzigt houdt nog steeds van het CDA: “Er zouden alleen minder CDA’ers bij moeten zitten”

Foto: YT CC

Terwijl Pieter Omtzigt al een tijdje thuis zit met vermoeidheidsklachten wordt er vanuit het CDA een lastercampagne tegen hem gevoerd. Toch blijft Omtzigt mild voor zijn partij.

Juist nu Pieter Omtzigt zich tijdelijk uit de publiek arena heeft teruggetrokken, vinden meerdere CDA’ers het noodzakelijk om een lastercampagne te beginnen tegen hun partijgenoot. Een duidelijk aangeslagen Omtzigt laat echter weten dat hij ondanks deze zogenaamde ‘fluistercampagne’ trouw blijft aan het CDA: “Het blijft mijn partij, ook al zijn veel CDA-prominenten meer vertrouwd met de streken van Judas dan met het evangelie van Christus.”

Waarom blijft Omtzigt het CDA dan toch trouw? Het is toch duidelijk dat veel politici van die partij hem niet zien zitten en alles op alles zetten om hem te beschadigen? “Zo eenvoudig is het allemaal niet”, zegt Omtzigt met een grimas op zijn gezicht. “Het CDA is echt een prima partij. Ik kan me nog steeds vinden in de idealen van de partij. De ellende is alleen dat er zo godvergeten veel CDA’ers bij die club te vinden zijn. Ja, daar word ik weleens moe van.”

 
Deel dit artikel: