24 ℃

Omtzigt heeft ‘mooi gesprek’ gehad met Wilders: “Als mannen onder elkaar”

Omtzigt heeft ‘mooi gesprek’ gehad met Wilders: “Als mannen onder elkaar”
Foto: Robert Hoetink / Shutterstock.com

DEN HAAG - NSC-voorman Pieter Omtzigt heeft vanmiddag opnieuw gesproken met PVV-leider Geert Wilders. Volgens Omtzigt was het ‘een mooi gesprek’. 

“We hebben lang en goed met elkaar gesproken”, zei Omtzigt na afloop. “Ik ken Geert nu al een tijdje en ik merk dat we steeds dichter naar elkaar toe groeien. Ik vind dat we alles tegen elkaar moeten kunnen zeggen. Als mannen onder elkaar. Ik heb hem gevraagd om gewoon vrijuit te filosoferen. We hebben het gehad over het leven, over de liefde, maar bijvoorbeeld ook over mijn prostaat.”

Omtzigt sluit niet uit dat er nog meer gesprekken zullen volgen: “Ik zou het mooi vinden om een keertje met Geert de natuur in te gaan. Tijdens een lange wandeling kun je heerlijk je gedachten de vrije loop laten. Daar komen vaak fantastische gesprekken uit voort.”

Maar heeft Omtzigt ook nog met Wilders gesproken over de kabinetsformatie? “Och nee, daar ben ik eerlijk gezegd nog niet aan toegekomen. Misschien komt dat later nog. Eerst wil ik graag wat dieper duiken in de mens Geert. Zijn dromen, zijn angsten, zijn emoties, echt even verbinden, snap je?”

 
Deel dit artikel: