20 ℃

Omtzigt geeft duidelijkheid: “Mijn prioriteit ligt nu bij carnaval”

Omtzigt geeft duidelijkheid: “Mijn prioriteit ligt nu bij carnaval”
Foto: Thomas Quack / Robert Hoetink / Shutterstock.com

ENSCHEDE - Pieter Omtzigt heeft eindelijk duidelijkheid gegeven over zijn vertrek bij de formatiegesprekken. De NSC-leider verliet onverwacht de onderhandelingen om vervolgens naar het oosten van het land te gaan.

Inmiddels heeft Omtzigt een verklaring gegeven voor zijn plotselinge vertrek. Hij is van mening dat formatiegesprekken nooit ten koste mogen gaan van carnaval. Omtzigt heeft in de komende dagen een drukke agenda met carnavalsvereniging De Osseköpkes.

“Ik had natuurlijk ook niet kunnen weten dat die gesprekken bij Plasterk zo lang zouden duren”, aldus Omtzigt. “Mijn afspraken met De Osseköpkes zijn al maanden geleden gemaakt en ik kan niet zomaar afzeggen.” De vereniging beaamt dat: “Pieter is een man van het volk en loopt niet weg voor zijn verantwoordelijkheden. Hij is tevens lid van de Raad van Elf, dus dan kun je niet wegblijven.”

Over de vraag waarom hij nu pas reageert, is de NSC-voorman duidelijk: “Ik zie inderdaad een lijst aan gemiste oproepen van Ronald, Caroline, Dilan en Geert, maar mijn prioriteit ligt nu bij het carnaval. Plasterk is nou ook niet echt een feestnummer dus heb ik geen zin om dat allemaal uit te leggen.”

 
Deel dit artikel: