12 ℃

Omroep boycot Michael Jackson met terugwerkende kracht

De muziek van Michael Jackson wordt met terugwerkende kracht geboycot vanaf januari 1984. Dat hebben verschillende radiostations afgesproken, naar aanleiding van de spraakmakende documentaire ‘Leaving Neverland’.

Foto: Casta03 / Wiki Commons CC

‘Leaving Neverland’ heeft wereldwijd voor veel ophef gezorgd. In de documentaire zeggen twee mannen dat ze in hun jeugd door Michael Jackson zijn misbruikt. Na de schokkende onthullingen gaat de muziek van Michael Jackson bij veel omroepen in de ban. Onder meer NPO Radio 4 heeft besloten de muziek van Michael Jackson niet meer te draaien.

Popzender 3FM gaat zelfs nog een stap verder. De zender boycot alle muziek van Michael Jackson met terugwerkende kracht vanaf 1984. “Wij zullen de muziek van Michael Jackson achterstevoren draaien om eerdere uitzendingen ongedaan te maken. Vergelijk het maar met het terugdraaien van de kilometerteller van een tweedehands auto. We hopen uiteindelijk weer op nul uit te komen”, laat de zender weten.

3FM zal in de komende weken nonstop muziek van Michael Jackson achterstevoren uitzenden. Luisteraars hebben begrip voor de actie: “3FM heeft in de afgelopen 35 jaar helaas veel muziek van Michael Jackson gedraaid. Het is goed dat dat nu wordt teruggedraaid.”

 
Deel dit artikel: