16 ℃

Omroep biedt Philip Freriks nulurencontract

Filip Freriks kan toch rekenen op een handreiking van de VPRO. De omroep zou de columnist een nulurencontract hebben aangeboden.

Foto: Maurits Vink / Wiki Commons CC

Direct na zijn column in het Radio 1-programma OVT kreeg Freriks te horen dat het zijn laatste was. Freriks zelf wist nog van niets. Het live-ontslag leidde tot veel ophef. Volgens insiders zou er inmiddels een compromis klaarliggen in de vorm van een nulurencontract voor onbepaalde tijd.

Mediadeskundige Paul van Geelkerken spreekt van een slimme zet: “Met een nulurencontact houdt de VPRO een stevige grip op Freriks’ ballen, zonder dat hij daadwerkelijk zendtijd krijgt. Bovendien telt hij niet mee in de werkloosheidscijfers”, weet Van Geelkerken.

Volgens de mediadeskundige mag Freriks in zijn handjes wrijven met het nulurencontract: “Zo’n contact geeft Freriks niet alleen de mogelijkheid om geen columns meer voor te lezen, hij heeft ook alle vrijheid om daarnaast wat uurtjes te draaien bij McDonald’s. Zolang hij maar nergens op de radio is. Een keurige deal, lijkt me.”

 
Deel dit artikel: