Ommetje-app binnenkort ook voor vaste telefoon verkrijgbaar

Foto: Blackzheep / Creative Family / Shutterstock.com

De Ommetje-app is een regelrechte hit en staat al enige tijd op de eerste plaats bij verschillende appstores. De bedenkers van de app willen nu nog meer mensen aan zich binden door ook een analoge versie aan te bieden voor de vaste telefoon.

De Hersenstichting biedt de Ommetje-app aan om het maken van een wandelingetje aan te moedigen. De stichting kan haar geluk niet op nu de app alle records lijkt te verbreken. De Ommetje-app wordt inmiddels door maar liefst 824.000 wandelaars gebruikt. Om dit succes nog verder uit te bouwen gaat de Hersenstichting de app nu ook beschikbaar maken voor mensen met een vaste telefoon.

Directeur Jakob Creutzfeldt van de Hersenstichting vertelt enthousiast over deze innovatieve nieuwe stap: “Onze doelgroep is voornamelijk 60+ en heeft natuurlijk allerlei neurologische aandoeningen. Daardoor kan het gebruik van een smartphone weleens te moeilijk blijken. Daarom bieden wij deze doelgroep nu een laagdrempelige mogelijkheid om toch mee te doen met de ommetjesgekte. Men kan inbellen met een analoge telefoon en dan voor één euro per minuut een bandje inspreken met de wandelresultaten van die dag. In slechts vijf minuten is dat gepiept.”

U kunt uw wandelprestaties doorgeven via het nummer 070–3604816. Wie liever wat modernere communicatiemiddelen gebruikt mag natuurlijk ook een fax sturen.

 
Deel dit artikel: