13 ℃

Ombudskleuter legt taken neer

Daan Heijmans (5) legt zijn taken als ombudskleuter neer om meer tijd vrij te kunnen maken voor zijn gezin. De ombudskleuter zette zich het afgelopen jaar in voor geschillen tussen kleuters en hun juffrouw of meester. Het is nog onduidelijk wie Heijmans opvolgt. Tot die tijd is Jessie Verhorst (6) interim-ombudskleuter, al is hij eigenlijk te oud.

Foto: Sean Nel / Shutterstock.com

Veel kleuters zien het vertrek van Heijmans met lede ogen aan. Joeri, een kleuter: “Heijmans was een echte. Die ging voor je door het vuur. Ik kan me niet voorstellen dat ze snel een betere vinden. Ik heb een iPad.”

Leerkrachten roemen zijn neutrale optreden: “Daan is één van de meest zindelijke en objectieve kleuters die ik ooit in mijn klas heb gehad. Zijn bemiddelende rol in het conflict met de chippies (toen Lieske jarig was en chippies trakteerde – red.) is daar een schoolvoorbeeld van.”

Heijmans kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd als ombudskleuter: “Ik heb veel geleerd en een boel mooie ervaringen opgedaan. Die levenswijsheden koester ik, en neem ik graag mee naar mijn gezin. Mijn ouders hebben me immers ook hard nodig.” Of hij daarna in een andere publieke functie terugkeert weet hij niet: “Mwah, misschien eerst even een jaartje backpacken in Australië.”

 
Deel dit artikel: