Ollongren wordt minister van Defensie: “Vertrouwelijke documenten bij mij in goede handen”

Foto: YT CC

Kajsa Ollongren wordt de nieuwe minister van Defensie. Zelf denkt ze dat haar reputatie als ‘bewaker van vertrouwelijkheid’ de doorslag is geweest om haar te vragen voor deze post.

De namen van het nieuwe kabinet zijn duidelijk. Kajsa Ollongren maakt de overstap van Binnenlandse Zaken naar Defensie. Een opmerkelijke stap, aangezien Ollongren wordt gezien als een minister die staat voor de oude bestuurscultuur van het vorige kabinet Rutte. Maar volgens Ollongren is dat onterecht. Voornamelijk haar prudente manier van omgaan met vertrouwelijke documenten is volgens haar nodig in een nieuw kabinet.

“Zoals veel D66’ers ben ik vrijwel feilloos”, zegt Ollongren met een ernstige blik. “In het openbaar willen we ons nog weleens nederig opstellen om de binding met het gewone volk niet te verliezen. Maar dat heeft alles met onze bescheiden inborst te maken. En met onze empathie voor gewone mensjes. De waarheid is echter dat ik als geen ander vertrouwelijkheid kan bewaren. Militaire geheimen zijn bij mij in uitermate goede handen. Ik heb daar hele kekke mapjes voor.”

 
Deel dit artikel: