20 ℃

Olivia (8) slaat Vaderdag een jaartje over

Olivia (8) slaat Vaderdag een jaartje over
Foto: Marcos Mesa Sam Wordley / Shutterstock.com

Zondag is het Vaderdag, maar niet alle vaders worden dit jaar verrast met een cadeautje of een zelfgemaakte tekening. De 8-jarige Olivia Jonkers uit Bemmel heeft besloten haar vader niet in het zonnetje te zetten. Ze is niet tevreden over de prestaties van haar vader in het afgelopen jaar.

Vaderdag is de dag waarop vaders worden bedankt door hun kinderen. Maar de vader van Olivia hoeft dit jaar nergens op te rekenen. “Samen met Olivia hebben we het functioneren van haar vader geëvalueerd. Martijn is zeker geen slechte vader, maar we zien dat zijn zorg op een aantal punten toch beter kan. En daar moet je dan wel eerlijk over zijn”, legt haar moeder uit. Olivia knikt instemmend.

Samen met Olivia stelde haar moeder een lijst met verbeterpunten op: “Martijn bracht haar in de het afgelopen jaar twee keer te laat naar zwemles. Olivia’s kamer kan schoner. Daarnaast deed Martijn er twee dagen over om haar fiets te repareren. Dan denk ik: luister eens, zo’n lakse houding gaan we op Vaderdag niet belonen.”

Olivia hoopt dat haar vader in het komende jaar beter zijn best doet. “Martijn mag best wat meer ambitie in het vaderschap leggen. De lat ligt echt hoger”, aldus haar moeder. “Olivia heeft besloten hem nog een jaar de kans te geven. Dat snap ik best, maar ergens houdt het een keer op.”

 
Deel dit artikel: