19 ℃

Olga Commandeur stopt met omstreden, polariserend fitnessprogramma ‘Nederland in Beweging’

Olga Commandeur stopt met omstreden, polariserend fitnessprogramma ‘Nederland in Beweging’
Foto: YT CC

Na de ophef rond Ongehoord Nederland rommelt het opnieuw binnen de NPO. Presentatrice Olga Commandeur heeft besloten het omstreden fitnessprogramma ‘Nederland in Beweging’ de rug toe te keren.

Commandeur presenteerde het programma bijna een kwart eeuw, maar geeft op Twitter aan haar positie op te geven. “Een dappere en ook heel begrijpelijke stap”, zegt mediadeskundige Paul van Geelkerken. “‘Nederland in Beweging’ werd in de afgelopen jaren steeds radicaler. De naam van het programma zegt eigenlijk al genoeg. Kijkers worden letterlijk opgehitst om in beweging te komen.”

Van Geelkerken stoort zich vooral aan de polariserende inhoud van het programma. “‘Nederland in Beweging’ geeft steeds dezelfde mensen een podium, namelijk mensen die willen bewegen. Mensen die op hun oude dag gewoon onderuit op de bank willen hangen, werden door het programma stelselmatig buiten beeld gehouden. Want dat sluit niet aan bij het narratief van ‘Nederland in Beweging’. Hiermee zorgt ‘Nederland in Beweging’ alleen maar voor nóg meer tweedeling in de samenleving. Gevaarlijk en ongewenst, als je het mij vraagt.”

 
Deel dit artikel: